فیزیوتراپی شیوهای از درمان بیماریها و اختلالات عصبی، ماهیچه ای یا اسکلتی با استفاده از تجهیزات مکانیکی، جریانهای الکتریکی، مانورهای دستی، تمرینات ورزشی و عوامل فیزیکی دیگر است. در این روشها از ورزش، نور، پرتوهای فرابنفش و فروسرخ، گرما و جریان برق استفاده میشود. در واقع فیزیوتراپی حیطهای از پزشکی است که هدف آن پیشگیری از بیماریها، درمان، توانبخشی و بالا بردن سطح سلامت میباشد.
هدف فیزیوتراپیست ها برای بیماران:
دیدگاه منحصربه فرد فیزیوتراپیست از بیمار و شناخت ویژه اش از عملکرد و ساختار طبیعی بدن در کنار معاینه و ارزیابی دقیق به وی این توانایی را میدهد تا بیماران را در جهت رسیدن به اهدافی مانند پیشگیری از بیماریها,تطابق افراد با محیط کار,افزایش کیفیت زندگی افراد,کاهش نیاز به برخی جراحیها و درمانهای دارویی طولانی مدت که عوارضی نیز درپی دارند,سوق دهند.
فیزیوتراپیست ها چه کار میکنند؟
فیزیوتراپیست ها به تنظيم ستون فقرات و ساير مفاصل بدن جهت اصلاح ناهنجاري هاي غير طبيعي، معاينه بيمار براي تشخيص ماهيت و ميزان اختلال، به كارگيري اقدامات تكميلي مانند ورزش، استراحت، آب درماني، نور درمانی و گرما درماني می پردازد. فیزیوتراپیست ها مفاصل، استخوانها و بافت های نرم را به گونه ای ماساژ می دهد که به کنترل درد و جلوگیری از جراحات و صدمات دوباره آنها کمک می کند.
درمان در فیزیوتراپی به طور کلی به سه گروه اصلی تقسیم میشود:
-
تمرین درمانی: 2 فیزیوتراپیستبه وسیله تجویز، انجام و آموزش ورزشهای درمانی خاص، ماساژ و ورزش در آب اقدام به درمان بیمار یا افزایش سطح سلامت میکند.
- الکتروتراپی: درمان به وسیله دستگاههای ویژه انجام میشود. این دستگاهها معمولاً امواج خاصی را (امواج مایکرو ویو؛ امواج کوتاه رادیویی؛ امواج مافوق صوت؛ امواج الکتریکی) تولید کرده و تغییر می دهند.
-
مهارتهای درمان با دست
سایر خدمات فیزیوتراپیست ها:
فیزیوتراپی فقط محدود به بهبود سیستم حرکتی بدن نمی باشد، بلکه در بهبود سیستم های تنفسی، عصبی، انواع عوارض بیماری های سرطان، کلیوی، قلبی و ... بسیار موثر می باشد.
فیزیوتراپیست ها در حوزه های مختلفی می توانند فعالیت کنند. گروه هایی از این افراد، فیزیوتراپیست ورزشی، فیزیوتراپیست رزمی (نظامی)، فیزیوتراپیست مدرسه و ... می باشند که وظایف و مسئولیت های خاص خود را دارند.
یک فیزیوتراپیست باید به سلامت بیماران و کمک به آنها علاقه واقعی داشته باشد. همچنین باید اعتماد بیماران را به خود جلب کرده و در حل مسائل و مشکلات آنها متبحر باشد.
اگر فیزیوتراپیست در بیمارستان و یا مراکز درمانی کار کند، ساعت کاری او معمولا به صورت تمام وقت می باشد. ولی اگر به طور مستقل کار کرده و مطب شخصی داشته باشد، تعیین ساعت کاری برعهده خود اوست.
وظایف فیزیوتراپیست
-
صحبت با بیماران در مورد دردها و مشکلات آنها به صورت دقیق
-
انجام برخی آزمایشات مانند آزمایش خون و رادیولوژی
-
توجه به تشخیص های پزشکان در مورد بیمار و همکاری با آنها
-
تهیه یک برنامه درمان برای بیماران متناسب با وضعیت روحی و جسمی آنها
-
استفاده از دستگاه های مختلف فیزیوتراپی در درمان بیماران
-
انجام اعمال فیزیوتراپی مانند ماساژ، گرما دادن و ... برای بیماران
-
دادن مشاوره به بیماران در خصوص سبک زندگی، رژیم غذایی و یا انجام ورزش های خاص
-
دادن آموزش های لازم به بیماران و خانواده های آنها در جهت رفع بیماری
-
ارزیابی روند پیشرفت و بهبود بیمار
-
تهیه گزارش درمان در انتهای جلسات فیزیوتراپی برای ارائه به پزشک بیمار
منابع: